AMARA predstavlja

TEČAJ KUHANJA

Naučite napredne tehnike kuhanja i oduševite vaše ukućane i prijatelje

Da li ste spremni naučiti kuhati?

Prijavite se na naš newsletter i ugrabite 20% popusta na tečaj!

Dobro došli !

Chef - Marica Marić

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C. Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

 

Vrela tekućina, najčešće voda omekšava namirnice, koje se kuhaju i tako postanu lakše probavljive. Neka jela dugo se kuhaju, a neka u kratkom vremenu. Kuhanjem se može smanjiti udio vitamina i minerala u povrću, voću i mesu.

S poštovanjem

OSNOVNA ZNANJA

Važno je znati

Priprema namirnica

Osnove

1 U kuhanju, chefov nož, poznat i kao kuharski nož, alat je za rezanje koji se koristi u pripremi hrane. Kuharski nož izvorno je dizajniran prvenstveno za narezivanje i razdvajanje velikih rezova govedine. Danas je to primarni opći nož za većinu zapadnih kuhara. Kuharski nož uglavnom ima oštricu duljine osam centimetara (20 centimetara) i širine 3,8 cm, iako se pojedini modeli kreću od 15 do 36 centimetara.

Tehnike spremanja hranje

Za početnike

2

Ovo je popis tehnika kuhanja. Kuhanje je umijeće pripreme kuhane hrane za gutanje, obično uz primjenu topline. Tehnike i sastojci kuhanja široko se razlikuju u cijelom svijetu, što odražava jedinstvene ekološke, ekonomske, kulturne tradicije i trendove. Način na koji se kuha također ovisi o vještini i vrsti treninga koji ima pojedini kuhar.

Pečenje nije teško

Samo pratite jednostavne upute

3 Pečenje je metoda kuhanja hrane koja koristi dugotrajnu suhu toplinu, obično u pećnici, ali i u vrućem pepelu ili na vrućem kamenju. Najčešći pečeni proizvod je kruh, ali peku se i mnoge druge vrste hrane. Toplina se postupno prenosi s površine kolača, kolačića i kruha u njihovo središte.

Čokoladna umjetnost

Vašim će se gostima svidjeti

4 Chocolate is a typically sweet, usually brown food preparation of Theobroma cacao seeds, roasted and ground. It is made in the form of a liquid, paste, or in a block, or used as a flavoring ingredient in other foods. Cacao has been cultivated by many cultures for at least three millennia in Mesoamerica.

Jelovnik

Kroz vrlo kratko vrijeme znat ćete pripremiti ova jela

Salata od rikole i pečene cikle

S kandiranim pistacijama i toplim vinaigretom od kozjeg sira

Rižoto od divljih gljiva

Sa Meyer limunom i parmezanom u infuziji od tartufa

Svinjiski kotleti u marinadi od ružmarina

Sa glazurom od balzamika i višnje

Tradicionalna paella

Riža sa šafranom s plodovima mora, piletinom i maslinama

Pileći pesto panini

Jednostavno, brzo i vrlo ukusno

Bonus!

Brzinski recept

Slavna bakina torta od lososa

Vrijeme pripreme: 10 min - Pečenje: 20 min

Sastojci

Upute

Pregledajte losos i izvadite kosti. U posudi za miješanje umutite jaja i dodajte luk narezan na kockice, losos i papar. Temeljito promiješajte.

Pregledajte losos i izvadite kosti. U posudi za miješanje umutite jaja i dodajte luk narezan na kockice, losos i papar. Temeljito promiješajte.

Sve je počelo kao šala

Hvala vam puno na sjajnom danu koji smo proveli u učenju kuhanja autentične hrvatske kuhinje i upoznavanju biljaka koje sami uzgajate. Sve je bilo tako zanimljivo zabavno i sigurno ću skuhati sve što smo danas napravili za obitelj i prijatelje! Hvala još jednom!

Marko - Dubrovnik

jeste li spremni za tečaj kuhanja?

Prijavite se na naš newsletter i odmah zgrabite 20% popusta na cijenu!

Više izjava

Dobri ljudi, lijepe riječi.

Puno hvala što ste nas naučili sve svoje divne hrvatske recepte! Svakako će ih kuhati kod kuće! Bilo je to i izvrsno učenje o začinskim biljkama koje sami uzgajate!
Ružica
Osijek
Hvala vam na tako lijepom iskustvu - satovi hrvatske kuhinje u Hrvatskoj su izvrsni! Hvala što ste odgovorili na sva naša pitanja, rekli nam toliko zanimljivih informacija i pomogli nam u kuhanju autentične hrvatske hrane!
Ankica
Ravne na koroškem
Puno vam hvala što ste nas primili u svoju kuću. Uspjeli ste nam prenijeti svoju strast kuhanja. Već smo uzbuđeni što ćemo našoj obitelji skuhati vaša nevjerojatna jela.
Ines
Pula
Thank you for a marvellous morning – I so enjoyed learning about Thai cooking and food and most of all enjoyed your company. You have such a way about you, I can't describe it but I feel touched by coming here into your family's home.
George
New South Wales, Australia

Prijavite se!

Upotrijebite ovaj obrazac kako biste se prijavili za jednodnevni tečaj kuhanja

Cijena

500 kn po osobi

Informacije

Napomena

Potrebno je donijeti adekvatnu za kuhanje koju je moguće oprati od mrlja kao posljedice nastave kuhanja.

Načini plaćanja

Kreditne kartice ili Paypal

+385 1 1234 5678

Secure

Registracijski obrazac

Vaša

AMARA Web Studio